Velkommen

...og tak fordi du lagde vejen forbi!

Siden her er lavet som en gratis hjælp til dig, der skriver opgaver eller andre tekster. Jeg blogger om kommaer, struktur i tekster og meget andet skriverelateret.

Jeg fik ideen til at lave siden, da jeg sad med en vens B.A.-projekt og rettede de samme fejl, som jeg har set i mange, mange andre opgaver før hans.

Det overraskede mig.

De fleste af fejlene var nemme at undgå. Og – tænkte jeg – hvis min dygtige og intelligente ven kunne begå disse fejl, så måtte det være, fordi tilgængeligheden af gode ressourcer til fx opgaveskrivning ikke var gode nok.

Jeg troede egentlig, at det marked var godt dækket af Den gode opgave af Lotte Rienecker og Peter Stray Jørgensen. En virkelig glimrende bog, som jeg læste midt i mit studium for snart ti år siden. Hvis du gerne vil i dybden med opgaveskrivning, kan jeg kun anbefale, at de læser den.

Det er da heller ikke som en erstatning for denne gode håndbog, at denne side bliver til. Snarere tænker jeg – i hvert fald i øjeblikket for sidens tilblivelse – at bedretekster.dk bliver en blog om praktiske værktøjer, man kan bruge til at forbedre sin tekst med.

Jeg håber med tiden at komme omkring så mange emner med smarte tricks, at du vil finde hjælp til netop dit problem. Ellers skal du være velkommen til at skrive mig en email, og så skriver jeg måske en post om dit emne: mette@bedretekster.dk

***

Og denne introduktion er vist ikke komplet uden et par ord om mig.

Jeg hedder Mette Caserta, og jeg er cand. mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og UC Berkeley. Efter endt uddannelse blev jeg ansat hos Forlaget Lindhardt og Ringhof, hvor jeg i dag er redaktionschef med ansvar for international digital ekspansion.

***

Og til sidst en disclaimer for siden: Nu er form jo ikke alt, og du er altså ikke garanteret en god karakter bare, fordi du følger rådene her på siden. Den gode opgave eller tekst er jo også god, fordi den har godt indhold!

– Og HUSK at tjekke kravene i din studieordning og spørg til formalia hos din underviser. Der kan være mange ting, der er anderledes, end det jeg her beskriver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *